vineri, 4 iulie 2014

ARIPIOARE DE PUI LA CUPTOR

           Se curata si se spala bine 1kg de aripioare. 
           Intr-un castronel se prepara marinata din:
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sucul de la o lamaie,
  • 4 linguri sos de soia,
  • 2 linguri ghimbir pulbere,
  • 2 linguri de miere de albine,
  • sare si piper,
  • 2 linguri boia dulce de piper sau iute daca se vor picante.
           Toate aceste ingrediente se amesteca foarte bine. Aripioarele se ung bine cu acest amestec si se lasa cel putin 3 ore la frigider intr-un bol acoperit.
           Se aseaza in tava impreuna cu marinata si jumatate de pahar de vin rosu si se coc la cuptor incins circa 40 de minute. Daca sosul scade se poate adauga jumatate de pahar de apa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu