Pentru aceasta minunata dulceata avem nevoie de 2 kg visine si 2 kg zahar.
Visinile, curatate de cozi si cu samburii scosi cat mai atent sa nu se sfarame, se aseaza intr-o cratita in straturi alternative visine-zahar. Se tin peste nopate la frigider iar a doua zi se pune cratita pe foc mic pana se topeste zaharul complet. Se da apoi la foc iute, amestecand si avand grija sa nu se umfle. Se lasa sa fiarba pana cand siropul incepe sa se lege facand testul cu o picatura de sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca siropul nu se dizolva dulceata este gata.
Se scutura cratita de cateva ori pana se aduna spuma in centru si se spumuieste. Se lasa sa se racoreasca si se toarna in borcane curate si uscate.
Visinile, curatate de cozi si cu samburii scosi cat mai atent sa nu se sfarame, se aseaza intr-o cratita in straturi alternative visine-zahar. Se tin peste nopate la frigider iar a doua zi se pune cratita pe foc mic pana se topeste zaharul complet. Se da apoi la foc iute, amestecand si avand grija sa nu se umfle. Se lasa sa fiarba pana cand siropul incepe sa se lege facand testul cu o picatura de sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca siropul nu se dizolva dulceata este gata.
Se scutura cratita de cateva ori pana se aduna spuma in centru si se spumuieste. Se lasa sa se racoreasca si se toarna in borcane curate si uscate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu