Hummusul este un preparat arabesc care usor,usor patrunde si in meniurile noastre.
Pe langa calitatile nutritive ale nautului, gustul bun si aromat, simplitatea retetei face acest preparat unul deosebit si indemn pe toti cei reticenti sa il incerce macar o data.
Avem nevoie de:
In apa nu se adauga sare, arabii adauga 1 lingurita de bicarbonat,insa eu am preferat sa fiarba simplu. Timpul de fierbere este aproximativ de 2 ore la foc potrivit,dupa primele clocote se schimba apa.
Cand nautul este fiert,se scurge apa si se lasa la racit. Se poate pastra o ceasca din zeama in care a fiert in eventualitatea in care iese prea gros sa se poata subtia.
Se blendeaza pana devine o pasta fina,se adauga usturoiul zdrobit, pasta de susan, sarea si piperul dupa gust, 70 ml ulei de masline si se mai blendeaza putin.
Se aseaza pe platou,se stropeste cu suc de lamaie si ulei de masline,se orneaza cu coriandru tocat marunt, boia dulce de ardei.
Pe langa calitatile nutritive ale nautului, gustul bun si aromat, simplitatea retetei face acest preparat unul deosebit si indemn pe toti cei reticenti sa il incerce macar o data.
Avem nevoie de:
- 500 g naut uscat,
- 4 catei de usturoi,
- 3 linguri pasta de susan,
- 100 ml ulei de masline,
- frunze de coriandru,
- boia de ardei dulce,
- sare si piper,
- sucul de la o lamaie.
In apa nu se adauga sare, arabii adauga 1 lingurita de bicarbonat,insa eu am preferat sa fiarba simplu. Timpul de fierbere este aproximativ de 2 ore la foc potrivit,dupa primele clocote se schimba apa.
Cand nautul este fiert,se scurge apa si se lasa la racit. Se poate pastra o ceasca din zeama in care a fiert in eventualitatea in care iese prea gros sa se poata subtia.
Se blendeaza pana devine o pasta fina,se adauga usturoiul zdrobit, pasta de susan, sarea si piperul dupa gust, 70 ml ulei de masline si se mai blendeaza putin.
Se aseaza pe platou,se stropeste cu suc de lamaie si ulei de masline,se orneaza cu coriandru tocat marunt, boia dulce de ardei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu