Pentru acest savuros fel de mancare avem nevoie de cativa dovlecei potrivit de mari, eu am avut 7 bucati, 500 g carne tocata de porc, 100 g orez, 2 cepe tocate marunt,sare si piper, 4 rosii rase, cimbru si rozmarin, 1 legatura marar verde, bucati de rosii pentru a acoperi dovlecei.
Dovlecei se spala bine si se taie pe jumatate. Cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul cu atentie pentru a nu se rupe si se lasa deoparte.
Se toaca ceapa foarte marunt, se spala in mai multe ape orezul si se amesteca cu carnea tocata. Se sareaza si pipereaza, se adauga putin marar tocat si se amesteca foarte bine compozitia. Se umple fiecare dovlecel cu aceasta compozitie si se aseaza in tava.
Se acopera cu capacelele formate din rosii fiecare dovlecel, se presara rozmarin si cimbru in tava,se adauga 2 cani de supa sau 2 cani de apa, rosiile rase se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru circa 40 de minute la 200 de grade. In ultimele 10 minute se ridica folia.
.....se servesc fierbinti cu smantana si cateva linguri de sos....
Dovlecei se spala bine si se taie pe jumatate. Cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul cu atentie pentru a nu se rupe si se lasa deoparte.
Se toaca ceapa foarte marunt, se spala in mai multe ape orezul si se amesteca cu carnea tocata. Se sareaza si pipereaza, se adauga putin marar tocat si se amesteca foarte bine compozitia. Se umple fiecare dovlecel cu aceasta compozitie si se aseaza in tava.
Se acopera cu capacelele formate din rosii fiecare dovlecel, se presara rozmarin si cimbru in tava,se adauga 2 cani de supa sau 2 cani de apa, rosiile rase se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru circa 40 de minute la 200 de grade. In ultimele 10 minute se ridica folia.
.....se servesc fierbinti cu smantana si cateva linguri de sos....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu