Pentru aluatul de tarta avem nevoie de:100 g unt rece,2 linguri zahar,un praf de sare,250 g faina.Untul rece se taie bucati mici si se adauga peste faina amestecata cu praful de sare si zaharul.Se amesteca cu mana pana devine un aluat nisipos.Se aduna aluatul si se pune in folie de plastic la frigider pentru 30 de minute dupa care se intinde cu atentie si se aseaza in forma de tarta. Forma nu trebuie unsa pentru ca aluatul contine destula grasime.Cu ajutorul degetelor intindem aluatul foarte bine in tava, se inteapa cu o furculita in mai multe locuri si se coace la 180 de grade circa 30 de minute,chiar mai putin.
Cat se raceste aluatul se pregateste crema din 150 g branza dulce si 100 g frisca batuta spuma.Daca frisca nu e dulce se pot adauga 3 linguri de zahar pudra si arome.Eu nu am adaugat zahar si nici arome.Se intinde crema peste blatul de tarta rece si se baga la frigider.
Capsunii,in jur de 500 g,se spala,se curata de codite si se taie felii potrivite care se aseaza peste crema de branza.Capsunii ramasi se pun la fiert cu 150 ml apa si 2 linguri de zahar si dupa ce s-au inmuiat se blendeaza si se lasa sa se raceasca.Se toarna sosul obtinut peste tarta si se lasa cel putin o noapte la frigider .Este o tarta usor de facut,racoritoare si extrem de aromata.
Cat se raceste aluatul se pregateste crema din 150 g branza dulce si 100 g frisca batuta spuma.Daca frisca nu e dulce se pot adauga 3 linguri de zahar pudra si arome.Eu nu am adaugat zahar si nici arome.Se intinde crema peste blatul de tarta rece si se baga la frigider.
Capsunii,in jur de 500 g,se spala,se curata de codite si se taie felii potrivite care se aseaza peste crema de branza.Capsunii ramasi se pun la fiert cu 150 ml apa si 2 linguri de zahar si dupa ce s-au inmuiat se blendeaza si se lasa sa se raceasca.Se toarna sosul obtinut peste tarta si se lasa cel putin o noapte la frigider .Este o tarta usor de facut,racoritoare si extrem de aromata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu