marți, 27 mai 2014

PARIZIENE CU MERE

         Se face un aluat din:

  • 2 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 200 ml lapte batut,
  • 50 g unt topit,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • vanilie,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde.
         Se dizolva drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si se amesteca cu lapte batut,care trebuie sa fie la temperatura camerei.Se adauga zaharul,cele 2 oua batute si vanilia si se amesteca bine.
         Intr-un bol se cerne 400 g de faina,se adauga sarea si se amesteca cu mana.Se formeaza o gaura in centru si se pune compozitia de lapte batut.Se amesteca bine pana incepe sa se formeze aluatul si se trece la framantat.Daca este prea subtire se mai adauga faina insa aluatul trebuie sa fie unul lipicios,ca pentru cozonac.Se framanta in jur de 10 minute,adaugandu-se putin cate putin untul topit.Se lasa la crescut intr-un loc cald si se trece la pregatit merele.
        Umplutura de mere: 5 mere mari se curata de coaja,se da prin razatoare mare si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar pana scad si devin ca un piure.Cand sunt racorite se poate adauga scortisoara sau vanilie.
        Din aluatul crescut se rup bucati cat un ou de gaina,se intind cu ajutorul sucitorului dandu-i o forma dreptunghiulara.La un capat se aseaza o lingurita de mere si la celalalt capat se taie aluatul fasii cam de 1 cm de late pe lung. Se ruleaza de la partea cu mar spre partea taiata,fasiile de aluat trebuind sa ajunga deasupra.
        Se ung parizienele cu ou batut si se coc la 180 de grade circa 30 de minute.
        Sunt pufoase si foarte aromate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu