Ingrediente pentru blat:
- 1 kg de mere,
- 4 linguri de zahar,
- 4 oua,
- 6 linguri de zahar,
- 4 linguri de faina,
- 150 g miez de nuca,
- un praf de sare,
- 2 plicuri zahar vanilat.
Crema de vanilie se pregateste din 500 ml lapte care se pune la fiert,6 linguri de amidon si 6 linguri de zahar se amesteca bine si peste ele se toarna 100 ml lapte rece.Se amesteca pana se dizolva complet amidonul.Cand laptele fierbe se da deoparte si se adauga compozitia de amidon si zahar in fir subtire amestecand continuu.Se aseaza cratita pe foc mic si se lasa pana se ingroasa crema.Atentie,trebuie sa se amestece pentru a nu se lipi.Se lasa la rece,se adauga o fiola de vanilie si un pachet de unt de 200g.Peste blatul cu mere se aseaza crema rece si se lasa cel putin 2 ore la frigider inaite de servire.
Este o prajitura racoritoare,nu foarte dulce,un desert foarte bun pentru copii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu