joi, 15 mai 2014

PRAJITURA CU MERE SI CREMA DE VANILIE

                     
         Ingrediente pentru blat:
  • 1 kg de mere,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 150 g miez de nuca,
  • un praf de sare,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
       Se curata merele de coaja si se taie felii potrivit de groase.Intr-o tava de 20/30 cm se presara 4 linguri de zahar peste care se aseaza feliile de mar si baga la cuptor.Se lasa circa 20 de minute la 200 de grade pana incep merele sa se inmoaie. Intre timp se pregateste blatul,se mixeaza ouale intregi cu zaharul,zaharul vanilat si sarea si cand devin o spuma groasa se adauga faina si miezul de nuca tocat.Aceasta compozitie se toarna peste merele din tava si se da la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 de grade.Se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou cu merele deasupra.


          Crema de vanilie se pregateste din 500 ml lapte care se pune la fiert,6 linguri de amidon si 6 linguri de zahar se amesteca bine si peste ele se toarna 100 ml lapte rece.Se amesteca pana se dizolva complet amidonul.Cand laptele fierbe se da deoparte si se adauga compozitia de amidon si zahar in fir subtire amestecand continuu.Se aseaza cratita pe foc mic si se lasa pana se ingroasa crema.Atentie,trebuie sa se amestece pentru a nu se lipi.Se lasa la rece,se adauga o fiola de vanilie si un pachet de unt de 200g.Peste blatul cu mere se aseaza crema rece si se lasa cel putin 2 ore la frigider inaite de servire.
        Este o prajitura racoritoare,nu foarte dulce,un desert foarte bun pentru copii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu