marți, 27 mai 2014

CREMA DE ZAHAR ARS

        



        Aceasta este reteta de baza,plecand de la ea se poate face crema de zahar ars cu diverse arome: cafea,vanilie,portocale,lamaie etc
         Ingrediente:

  • 1 litru lapte dulce fiert si racit,
  • 8 oua intregi,
  • 300 g zahar.
       Din cele 300 g de zahar se pun 5 linguri  la topit la foc foarte mic.Se mixeaza ouale intregi cu zaharul ramas pana ce acesta se topeste si se adauga laptele amestecand bine.In cratita sau tava in care se va coace crema se pune zaharul topit si se imbraca bine peretii tavii. Se strecoara compozitia de oua si lapte si se aseaza in tava.Tava la randul ei se aseaza intr-o tava mai adanca si mai mare in care punem apa fierbinte si se baga la cuptor pentru circa o ora la foc mic.
        Crema este facuta cand se desprinde usor de pe margini cand miscam tava.Se lasa la racorit putin si se rastoarna pe un platou mai adanc pentru a avea loc si siropul format.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu