miercuri, 14 mai 2014

PRAJITURA CU COCOS SI CREMA DE VANILIE

         Va aduc azi o prajitura extrem de aromata, cu o crema fina de vanilie,care se prepara destul de usor si preferata de toti cei care indragesc aroma de cocos.



           Ingrediente pentru tava de 20/30 cm:
         BLAT:
  • 5 albusuri,
  • 150 g de zahar,
  • 150 g fulgi de nuca de cocos,
  • 4 linguri de faina,
  • un praf de sare.
        Se mixeaza albusurile cu sarea si zaharul pana devin o bezea tare.Se adauga faina si nuca de cocos,se amesteca bine pana se omogenizeaza si se aseaza in tava unsa cu unt.Se coace la 180 de grade circa 30 de minute. Intre timp se pregateste CREMA din:
  • 5 galbenusuri,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 linguri de amidon,
  • 3 linguri de lapte,
  • 200 g unt de 82% grasime,
  • o fiola de vanilie sau semintele de la o pastaie.
        Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga laptele si amidonul si se amesteca bine.Aceasta compozitie se pune la baine marie si se amesteca continuu.Se lasa pana se ingroasa si are consistenta unei smantani mai groase. Daca se foloseste pastaie se taie pe lung si cu ajutorul lamei unui cutit se razuiesc toate semintele si se adauga la compozitie inainte de a se prepara.Eu am folosit o fiola de vanilie care se adauga atunci cand crema este racorita putin.
        Untul la temperatura camerei se mixeaza bine pana devine cremos si din crema obtinuta la baine marie se adauga cate o lingura la unt si se mixeaza continuu pana se incorporeaza toata crema putin cate putin. Crema astfel obtinuta se intinde bine peste blat si se pune la frigider.
         GLAZURA de ciocolata se pregateste la foc mic din 150 g ciocolata cu lapte,50 g de unt si 5 linguri de lapte care se topesc si se amesteca bine.Se racoreste bine pana ajunge la temperatura camerei si se usor peste crema.
         Este o prajitura foarte buna,delicata,care taiata in cuburi mici si servita rece este delicioasa!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu