joi, 15 mai 2014

CHIFLE CU SEMINTE

           Avem nevoie de:

  • 800 g de faina,
  • 20 g drojdie proaspata,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 4-5 linguri ulei de masline,
  • 1 galbenus,
  • seminte de susan si floarea soarelui sau orice alte seminte preferate.
       Se amesteca zaharul cu drojdia pana se dizolva.Se adauga 300 ml apa calduta si se amesteca bine. Intr-un castron incapator se cerne faina,se adauga sarea si se amesteca.Se toarna drojdia dizolvata peste faina in care s-a format o gaura si se presara putina faina deasupra.Se lasa in jur de 15 minute pana incep sa apara umflaturi si se trece la  framantat.Se adauga apa daca aluatul este prea consistent sau faina daca este prea moale.Spre final se adauga uleiul de masline putin cate putin alternand cu framantatul pana se incorporeaza tot uleiul.Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut circa 30-40 de minute,in functie de temperatura din bucatarie.
        Cand aluatul este crescut se imparte in bile cat oul,se formeaza suluri si se infasoara in forma circulara.Se unge cu galbenus si se presara semintele.Se coc in cuptorul incins in prealabil circa 30 de minute la 200 de grade. Crocante in exterior si pufoase in interior, aceste chifle pot fi servite calde cu unt sau pot inlocui painea cu mult succes.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu