luni, 19 mai 2014

PRAJITURA CU CREMA DE BANANE SI VANILIE


        Ingrediente pentru foi:

  • 2 albusuri,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  • un praf de sare.
      Se mixeaza albusurile cu zaharul si sarea pana devin bezea,se adauga faina,se omogenizeaza si se coace in tava de 20/30 cm,unsa cu unt,timp de 10 minute la 180 de grade.
      Se repeta acest procedeu de inca 2 ori pentru a obtine 3 foi.
      Crema de banane se pregateste din:

  • 3 banane,
  • 100 g nuca tocata mare,
  • 100 g unt,
  • 1 lingura cacao,
  • 4 biscuiti pisati.
       Se paseaza bananele,se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca bine si apoi,pe rand toate celelalte ingrediente amestecand bine.Este o crema la care nu se adauga zahar, bananele fiind suficient de dulci.Daca este necesar se mai adauga un biscuite pentru a obtine o consistenta groasa.

     Crema de vanilie se pregateste din cele 6 galbenusuri ramase care se pun la baine marie impreuna cu 6 linguri de zahar,3 linguri de lapte si 1 lingura de amidon.Se amesteca continuu si se lasa la abur pana se ingroasa.Se lasa la racorit si se incorporeaza 100 g unt la temperatura camerei si o fiola de vanilie.

       Se monteaza prajitura astfel:
       -prima foaie-crema de banane-foaie-crema de vanilie-foaie.
       Prajitura se lasa la frigider o noapte si abia dupa aceea se taie bucati si se pudreaza.
       Este o prajitura aromata si un desert excelent pentru copii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu