Ingrediente pentru foi:
- 2 albusuri,
- 2 linguri zahar,
- 2 linguri faina,
- un praf de sare.
Se repeta acest procedeu de inca 2 ori pentru a obtine 3 foi.
Crema de banane se pregateste din:
- 3 banane,
- 100 g nuca tocata mare,
- 100 g unt,
- 1 lingura cacao,
- 4 biscuiti pisati.
Crema de vanilie se pregateste din cele 6 galbenusuri ramase care se pun la baine marie impreuna cu 6 linguri de zahar,3 linguri de lapte si 1 lingura de amidon.Se amesteca continuu si se lasa la abur pana se ingroasa.Se lasa la racorit si se incorporeaza 100 g unt la temperatura camerei si o fiola de vanilie.
Se monteaza prajitura astfel:
-prima foaie-crema de banane-foaie-crema de vanilie-foaie.
Prajitura se lasa la frigider o noapte si abia dupa aceea se taie bucati si se pudreaza.
Este o prajitura aromata si un desert excelent pentru copii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu