miercuri, 7 mai 2014

FRIPTURA DE PUI LA CUPTOR

         Ingrediente:

  • 1 pui intreg,
  • 3 linguri de ulei de masline,
  • 1 lingurita boia de ardei,
  • 2 lingurite de ghimbir pudra,
  • 3 linguri sos de soia,
  • 2 lingurite zahar pudra,
  • 1 lingurita de mustar de Dijon,
  • sare si piper.
        Puiul se spala bine,se taie bucati si se curata de piele.
        Toate condimentele se amesteca bine si se unge puiul cu aceasta compozitie.Se lasa la frigider cateva ore,se aseaza in tava,se adauga un pahar de apa,se acopera cu folie de aluminiu si se coace circa 1 ora la foc potrivit.Se ridica folia si se mai lasa pentru 10 minute la cuptor. Se aseaza carnea pe platou,in tava se adauga un pahar de apa si se da in clocot. Separat se dizolva o lingurita de amidon si se adauga la sos.Cand se leaga putin se poate turna peste pui pe platou sau se serveste separat intr-un bol.
        Puiul astfel pregatit este foarte aromat si fraged!
         Se poate servi cu piure de cartofi pufos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu