Ingrediente:
- 20 piscoturi,
- 1 ceasca de capuccino,
- 2 lingurite de ness(cafea solubila),
- 10 g gelatina,
- 200 g crema de branza,
- 200 g frisca lichida,
- 150 g zahar pudra,
- 150 g nuci tocate,
- 150 g zahar tos.
Se pune la topit zaharul tos intr-o craticioara la foc foarte mic.Cand este topit complet se adauga nucile si se amesteca bine.Se rastoarna pe un tocator udat cu apa rece si se lasa sa se raceasca.Se maruntesc nucile caramelizate la robot sau cu ajutorul sucitorului.
Pentru crema se dizolva in 50 ml de apa nesul si se lasa deoparte.Gelatina se topeste in apa rece si se pune la baine marie pana se dizolva complet.Atentie sa nu depasesca temperatura de 70 de grade.Intr-un bol se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra,se adauga nesul si gelatina si la final frisca batuta spuma.Se amesteca totul foarte bine.
Peste piscoturile din tava se aseaza jumatate din crema,nucile caramelizate si cealalta jumatate de crema. Deasupra se aseaza alt rand de piscoturi care se insiropeaza bine si se lasa tava la frigider cateva ore bune,chiar o noapte dupa care se rastoarna pe un platou, se ridica tava cu atentie si se desprinde folia.
Se pot insiropa piscoturile cu cafea espresso si savoarea va fi mai intensa.
Nu ratati aceasta prajitura!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu