vineri, 30 mai 2014

QUICHE LORRAINE

        Ingrediente pentru aluat:

  • 100 g unt rece taiat bucatele mici,
  • 200 g faina,
  • 1 ou,
  • un praf de sare.
       Se framanta bine toate ingredientele pana devine un aluat putin nisipos,se intinde cu atentie si cu ajutorul sucitorului se aseaza in tava de tarta,inclusiv de peretii acesteia.Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si se coace circa 15 minute la 180 de grade;nu trebuie sa fie coapta.
         Umplutura se pregateste din:

  • 200 g muschiulet de porc sau bacon taiat marunt,
  • 2 oua,
  • 4 linguri de smantana groasa,
  • 150 ml lapte dulce,
  • 3 linguri pline de branza emmentaler 
  • sare si piper,
  • un varf de lingurita nucsoara
         Se amesteca totul bine cu un tel si se rastoarna peste blatul de tarta semicopt.Se coace circa 40 de minute la 180 de grade.Blatul trebuie sa fie crocant si umplutura cremoasa.Nu trebuie ratata aceasta reteta care vine din bucataria frantuzeasca si care cunoaste diverse variante.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu