miercuri, 2 aprilie 2014

TORT CU CREMA DE CIOCOLATA ALBA SI ZMEURA

         Blat de cacao insiropat cu sirop de zahar ars si capuccino,crema de ciocolata alba cu zmeura si merisor.Cum pe blog este reteta de blat o sa scriu doar reteta de crema de ciocolata alba.
        Ingrediente:

  • 200 g ciocolata alba,
  • 200 g frisca indulcita,
  • 100 g smantana 20% grasime,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 100 g zmeura,
  • 50 g merisor.
  • 10 g gelatina,
  • 150 ml lapte.
         Se rupe ciocolata bucati mici si se pune la topit impreuna cu laptele la baine marie.Cand s-a topit se adauga gelatina si se amesteca bine.Se lasa sa se racoreasca.Se bate frisca cu zaharul vanilat si cel tos,se adauga smanatana si ciocolata rece,se amesteca foarte bine pentru omogenizare.
         Se aseaza prima foaie de blat,se insiropeaza,se pune  jumatate din cantitatea de crema si un strat dens de merisor si zmeura si apoi cealalta jumatate de crema.La final se insiropeaza a doua felie de blat si se aseaza deasupra.Se lasa la frigider 3 ore si se rastoarna pe platou. Se orneaza dupa preferinte.Aceasta cantitate de crema este pentru un tort micut de 2,0 kg si am optat pentru 2 foi de blat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu