marți, 29 aprilie 2014

PRAJITURA CU BILE DE COCOS,CIOCOLATA SI CAPSUNI

         
          Ingrediente pentru bilele de cocos:
  • 250 g branza dulce sau crema de branza,
  • 50 g de cocos,
  • 3 linguri rase de amidon sau faina,
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri cu varf de zahar pudra.
        Toate ingredientele se amesteca bine si se lasa compozitia o ora la frigider.Dupa acest timp se formeaza bilute cat o nuca si se aseaza in tava unsa,diametrul tavii fiind de 26 cm.
          Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 4 linguri de zahar,
  • 50 g ciocolata cu cel putin 60% cacao,topita,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 2 linguri de cacao neagra,vanilie.
       Din aceste ingrediente se face compozitia de pandispan normal separandu-se albusurile de galbenusuri.Aceasta compozitie se toarna peste bilele de cocos,se niveleaza bine si se coc circa 30 de minute la foc mic.Se lasa prajitura la racit si se continua cu prepararea glazurii de ciocolata din 120 ml lapte,50 g zahar,25 g unt si 100 g ciocolata.Se amesteca totul intr-o craticioara,ciocolata se rupe bucati si se pun pe foc mic.Se amesteca pana se topesc toate ingredientele si se formeaza o compozitie fina.Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei si se toarna peste prajitura preparata inainte.
        Se poate servi in acest stadiu sau se poate decora cu capsuni proaspeti si jeleu de capsuni. Se taie la codita fiecare capsun pentru a forma o baza plana si se aseaza peste prajitura. Jeleul se pregateste din cativa capsuni care se blendeaza,se adauga zahar dupa gust si cateva linguri de apa si se fierb la foc mic pana se ingroasa putin.Se racoreste si se adauga jumatate de lingurita de gelatina dizolvata.Se stropesc capsunii cu acest jeleu si se lasa la frigider inainte de servire cel putin 3 ore.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu