joi, 24 aprilie 2014

DROB

           Pentru tava de 20/30 avem nevoie de:

  • 2 inimi de porc,
  • 1 rinichi de vita,
  • 500 g ficatei de pui,
  • 8 oua,
  • 5 fire ceapa verde,
  • 5 fire usturoi verde,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 legatura marar,
  • 1 prapur,
  • 1 ceasca din zeama in care au fiert inimile si rinichiul,
  • sare si piper macinat.
        Ficatei se spala bine si se pun la fiert in apa.Separat inimile se spala bine pe interior de toate cheagurile de sange si impreuna cu rinichiul se pun,de asemenea la fiert.Cand incep sa fiarba se spumeaza bine cu ajutorul unei palete cu gauri.Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cand maruntaiele au fiert se lasa sa se racoreasca, jumatate din ele se toaca marunt cu cutitul iar cealalta jumatate se blendeaza cu o ceasca din zeama in care au fiert inimile si rinichiul. Se amesteca tocaturile cu toata verdeata tocata,inclusiv mararul si patrunjelul,se sparg 8 oua si se bat bine dupa care se adauga la tot amestecul,se omogenizeaza totul ,se sareaza si se pipereaza bine.Tava se unge cu ulei,se aseaza jumatate de prapur,apoi toata compozitia de maruntaie si verdeturi si se acopera cu partea cealalta de prapur.Se coace la 180 de grade circa 40 de minute.
Compozitia trebuie sa fie moale si usor aerata,pentru asta optez ca o parte din maruntaie sa le toc cu cutitul,dupa copt drobul nu trebuie sa fie uscat,iar ceasca de supa in care au fiert maruntaiele ii da exact textuta dorita.
         Eu prefer tava larga si nu din aceea de cozonac pentru a pune prapurul intreg iar oua fierte intregi nu pun niciodata.Drobul contine in compozitie suficiente oua si este un preparat satios, incat renunt la partea cu oua intregi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu