sâmbătă, 26 aprilie 2014

PIEPT DE PORC PE PAT DE LEGUME

         Ingrediente:

  • o bucata cap de piept de porc,
  • 2 pahare de vin rosu,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare si piper,
  • 1 lingura mustar,
  • 1 lingurita boia dulce de ardei,
  • sucul de la jumatate de lamaie,
  • 3 catei de usturoi zdrobiti,
  • legume la alegere:ceapa taiata sferturi,mazare,fasole pastai,morcovi.
         Legumele se spala,se taie bucati mari si se trag in ulei,la final se sareaza si pipereaza. Mazarea se fierbe in apa cu sare.Astfel pregatite legumele se aseaza pe platou si se servesc alaturi de carnea aburinda pregatita astfel: se spala bine carnea si se usuca cu un prosop.Uleiul de masline, usturoiul,boiaua de ardei,mustarul,sucul de lamaie,sarea si piperul se pun intr-un castron si se amesteca bine.Cu acest amestec se unge bine bucata de carne si se lasa la frigider 30 de minute. Dupa acest timp se baga la cuptor pentru circa 2 ore la 200 de grade.In tava se adauga vinul si se acopera cu folie de aluminiu.Spre finalul coacerii se ridica folia pentru a se rumeni frumos. Carnea este suculenta,aromata,se topeste in gura.Un pranz fantastic!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu