joi, 3 aprilie 2014

....DESPRE BRIOSE....

   
      Briosa este o paine mica care poate fi dulce sau sarata,cu fructe, alune, nuci, ciocolata, servita la micul dejun sau ca desert,dar si ca o gustare cu o ceasca de ceai.Aceasta minunatie se coace in forme mici individuale sau in tavi de 6 sau 12 orificii si pot avea diverse forme de la flori pana la animalute,inimioare si alte modele care mai de care amuzante.
      Daca la noi in tara incepe sa prinda succes incet incet in alte tari exista o adevarata industrie si practic nu exista eveniment fara aceste mici prajiturele.
      Exista multe soiuri si arome de briose realizate cu diverse ingrediente cum ar fi afine, zmeura , scortisoara, ciocolata, piersici, portocale, banane, lamaie, capsuni, migdale, vanilie, morcov, dovleac etc.
     ,, Muffin ,, in engleza cuvantul deriva de la fratuzescul moufflet care inseamna ,,moale,, referitor la paine.Primele retete au aparut in secolul XVIII si au avut repede succes,in urmatorul secol ,in Anglia,se vindeau pe strada de barbati care se plimbau cu tavi imense pline de briose.
       Primele briose se pregateau pe baza de drojdie,mai tarziu s-a trecut la folosirea bicarbonatului        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu