vineri, 25 aprilie 2014

TORT CU MASCARPONE SI CAPSUNI

        

         Se face un blat din 4 oua,4 linguri de apa,4 linguri de zahar,5 linguri de faina,un praf de sare, vanilie si un praf de copt.Se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza bine albusurile cu zaharul  apa si sarea,se adauga galbenusurile,faina si praful de copt.Se coace intr-o tava rotunda de 20 diametru la 180 de grade circa 40 de minute.Se raceste blatul si se taie in 2 parti egale.Fiecare parte se insiropeaza cu lichior de orice fruct sau un alt sirop.
        Pentru crema avem nevoie de 200 g frisca lichida,200 g mascarpone,vanilie,10 g gelatina. Se mixeaza frisca bine si cu o paleta se amesteca cu mascarpone si esenta vanilie.Gelatina se topeste la baine marie si cand e racorita se amesteca cu frisca.
        Montarea se incepe cu o felie de blat insiropat,pe laterale se aseaza jumatati de capsuni,lipite de peretele tavii,se aseaza toata crema de mascarpone si cealalta jumatate de blat.Se lasa la frigider cateva ore.Se pudreaza cu zahar farin si se orneaza cu cateva fructe de capsuni.
       



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu