PASCA
In acest an,cu ocazia Sf Pasti am ales sa fac o pasca la care sa muncesc mai putin. Am pregatit un aluat de tarta din:
- 100 g unt foarte rece,
- 200 g faina,
- 1 ou,
- 3 linguri de zahar,
- un praf de sare.
Untul se taie bucati si se framanta cu faina pana devine un amestec nisipos.Se adauga zaharul, sarea si oul si se framanta in continuare.Se lasa la frigider pentru 1 ora intr-o folie de plastic. Se unge cu unt tava rotunda pentru pasca sau se imbraca in hartie de copt si se aseaza cu grija aluatul. Cu degetele se intinde aluatul catre marginile tavii sa fie bine acoperita toata partea de jos. Se inteapa cu o furculita din loc in loc.
Umplutura se face din:
- 8oo g branza dulce,
- 400 g smantana 20 % grasime,
- 8 oua,
- 100 g stafide,
- 200 g zahar,
- vanilie.
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele si compozitia obtinuta se toarna peste aluatul din tava.Se coace in jur de 40 de minute la 180 de grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu