miercuri, 30 aprilie 2014

CIORBA TARANEASCA DE LEGUME

         Pentru oala de 6 litri avem nevoie de:

  • 4-5 linguri de ulei(de masline,de preferat chiar daca nu prea are de-a face cu ,,taraneasca,,)
  • 3 cepe potrivite,
  • 2 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • jumatate de telina-radacina,
  • 1 dovlecel,
  • 2 cartofi,
  • 2 ardei capia,
  • 3 rosii mari sau 250 g rosii intregi din conserva,
  • 1 litru de bors,
  • 1 legatura de leustean proaspat,
  • sare si piper.
       Ceapa se toaca marunt si se pune in oala la prajit,la foc mic.Intre timp se pregatesc celelalte legume:,morcovii,pastarnacul si telina se spala si se taie marunt,ardeii se curata de cotor si se taie felii subtiri,cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mari si dovlecelul se spala bine si se taie cuburi mai mari.Rosiile se curata de coaja si se taie cuburi foarte mici. Peste ceapa din oala se adauga morcovii,pastarnacul si telelina,se mai lasa cateva minute si se umple oala pe jumatate cu apa. Se lasa sa clocoteasca cateva inute bune si se adauga restul de legume: ardeii, rosiile, dovlecelul si cartofii. Separat se da in fiert borsul si se adauga la ciorba cand legumele sunt gata fierte. Se potriveste de sare si piper si dupa ce au mai fiert in jur de 10 minute se inchide focul si se presara leusteanul.
         La acesta ciorba se poate adauga orez sau taitei de casa,sau orice alte legume.Aceasta este varianta mea care chiar daca pare simpla este foarte gustoasa.
       


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu