marți, 7 ianuarie 2014

PRAJITURA CU CREMA DE LICHIOR DE CIOCOLATA


          Pentru FOI avem nevoie de 5 albusuri,5 linguri de zahar,5 linguri de faina, un praf de sare si 1 lingura de cacao neagra.Se bat albusurile spuma cu zaharul tos si sarea ,se adauga faina si cacao cernute.Se coace pe hartie de copt in tava mare de aragaz.Se repeta operatia pentru inca o foaie iar pentru cea de-a treia foaie nu se adauga cacao,se coace o foaie alba .
          Pentru crema de lichior avem nevoie de:
  •  1 litru de lapte dulce,
  •  6 linguri faina,
  • 250 g zahar,  
  • 200 g unt,     
  • 3 linguri cappuccino,
  • 1 pliculet nes,
  • 100 g ciocolata cu lapte,
  • 150 ml lichior crema de ciocolata.
        Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu fundul gros.Faina,zaharul,cappuccino si nesul se amesteca bine si se adauga din laptele pus la fiert pana se formeaza o compozitie ca de clatite. Cand laptele incepe sa fiarba se lasa focul foarte mic si se adauga amestecul de mai sus.Se fierbe la foc mic in jur de 10 minute mestecand continuu.Crema trebuie sa fie groasa ca o ciulama.Se da la racit si cand este inca destul de calda se pune untul bucatele si se rupe o ciocolata bucati si se mesteca bine pana se topeste si se integreaza bine in crema. La final se adauga lichiorul si iar se amesteca bine.Foile coapte se umplu cu aceasta crema cand este calduta si se asambleaza foaie maro-crema-foaie alba-crema-foaie maro-crema si la final se preasara fulgi de nuca de cocos.E tare buna si aromata!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu