luni, 6 ianuarie 2014

CORNULETE FRAGEDE CU NUCI SI CACAO


        Nu concep dimineata de Craciun fara  aceste cornulete cu nuca ,sunt fragede si foarte bune.
         Avem nevoie de 1 cana lapte batut sau iaurt, 250g unt semitopit sau untura, drojdie cat o nuca, 2 lingurite de zahar pudra, un praf de sare si faina cat cuprinde.
         Drojdia se freaca cu zaharul pudra si se amesteca cu iaurtul si untul care e caldut,dupa care se adauga faina pana se formeaza un aluat nelipicios si potrivit de tare. Se formeaza triunghiuri care se umplu cu un amestec din nuca pisata,cacao si gem de prune.
         Eu acest amestec il fac fara gramaje, trebuie sa fie gros, sa nu curga. Se coc la foc potrivit in jur de 15 minute si se pudreaza din belsug cu zahar pudra aromat cu vanilie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu