marți, 5 februarie 2013

TORT DE CIOCOLATA REVELION 2013


Blat de cacao:

  • 8 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • 2 linguri de cacao neagra,
  • un praf de sare,
  • un plic praf de copt,
  • 1 fiola esenta de vanilie.
      Se mixeaza bine ouale cu zaharul pana se ingroasa, se adauga uleiul,sarea,vanilia .Se cerne faina si cacaoua,se adauga la amestecul de oua si la final praful de copt.Se coace in tava de 26 cm diametru,unsa cu unt sau imbracata in hartie de copt,se coace la foc mic,in jur de 50 de minute.
Se face testul cu scobitoarea,daca iese curata,blatul este copt.Se lasa la racit si se taie in 3.

                    CREMA de ciocolata  se obtine din 500 ml frisca lichida indulcita,se pune la bain marie,se adauga 350 g ciocolata de buna calitate,poate fi cu lapte sau ciocolata neagra.Se lasa pana se topeste complet ciocolata dar nu trebuie sa ajunga in punctul de fierbere.
           Se lasa la racit cel putin 3 ore in frigider dupa care se mixeaza bine pana devine o spuma.Cu aceasta crema se umple tortul si o parte se opreste pentru a orna exteriorul.
           Eu am preparat un jeleu din suc de fructe de padure pe care l-am turnat pe deasupra in strat subtire.Ii da tortului o tenta acrisoara.
            Aceasta fotografie e tot ce am salvat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu