Prima foaie am facut un blat din:
- 4 oua,
- 4 linguri de zahar,
- 4 linguri rase de faina,
- un praf de sare,
- 4 lingurite de ulei ,
- 100 grame de mac.
Pentru foile coapte pe fundul tavii am facut un aluat din:
- 3 oua mici,
- 9 linguri de zahar,
- 9 linguri de ulei,
- 1 lingurita de amoniac stins cu zeama de lamaie,
- faina cat cuprinde pentru a forma un aluat destul de tare.
Se intind foile cu atentie sa nu se rupa,eu fac des aceste foi si ma ajut de sucitor pentru a le transfera pe tava tapetata cu faina.
Crema de vanilie se face din:
- 1 litru de lapte dulce se pune la fiert cu o pastaie de vanilie sau zahar vanilat.Se freaca 5 galbenusuri bine cu 5 linguri cu varf de zahar,se adauga 6 linguri de amidon si cateva linguri de lapte rece,cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de oua si se mai lasa cam 5 minute pe foc foarte mic .Cand crema se raceste se adauga la un pachet de unt (200 de grame) frecat spuma cu cateva lingurite de zahar pudra.
Se asambleaza foaia cu mac,crema,foaie cu amoniac,crema si iar foaie de amoniac.Se lasa cateva ore si cand se inmoaie putin se poate taia.E o prajitura foarte buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu