luni, 25 februarie 2013

TARTA DE MERE CU NUCI


Aluatul de tarta se face din:

  • 300 g faina,
  • 150 g unt rece taiat bucati,
  • un ou,
  • sare.
        Se framanta bucatile de unt rece cu faina pana devine nisipos,se adauga oul si sarea si se framanta in continuare,trebuie sa se lege putin,daca vi se pare prea nisipos se adauga 2 linguri de apa.Acest aluat se infoliaza si se lasa in frigider in jur de 2 ore.
        Se unge tava de tarta cu unt si se aseaza cu grija foaia,ne putem folosi de degete pentru a o intinde bine,se inteapa cu furculita si se baga pentru 10 minute la cuptorul incins.
        Se scoate din cuptor se unge cu gem de caise,se presara cu nuci taiate marunt si se orneaza cu felii de mar foarte subtiri taiate dupa care se mai tine la cuptor in jur de 20 de minute la foc potrivit.Minunata!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu