joi, 23 mai 2013

PLACINTA DOBROGEANA DE BRANZA


                        Ingrediente pentru aluat:

  • 200 ml apa,
  • 100 ml ulei,
  • sare,
  • faina cat cuprinde pentru a forma un aluat moale,nelipicios
  • 100 g unt topit
                        Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 500 g branza tare,
  • 5 oua,
  • 300 g  smantana.
       Se rade branza si se amesteca cu 3 oua batute.
       Pentru aluat se amesteca ingredientele,se framanta bine si se lasa 2 ore la frigider.Se imparte in bile cat un ou si se intind foarte subtiri.Se stropesc cu unt topit si se pune compozitia de branza si oua in strat subtire si se ruleaza. Se aseaza in tava unsa cu unt,se inteapa usor cu o furculita, se ung cu unt topit si se coace la foc potrivit in jur de 20 de minute. Separat se bat 2 oua bine si se amesteca cu smantana.Se scoate placinta din cuptor si se adauga peste ea compozitia de smantana si ou in strat uniform.Se mai coace in jur de 20 de minute pana se rumeneste frumos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu