joi, 23 mai 2013

CREIER PANE



      Ingrediente:
  • 1 kg creier,
  • 2 oua,
  • 100 g faina,
  • sare si piper.
         Creierul se manevreaza cu mare atentie pentru a nu se rupe.Se pune intr-un castron cu apa rece pentru a iesi tot sangele pentru circa 30 de minute.
         Se pune la fiert  intr-o cratita incapatoare apa in care se adauga sare.In momentul in care incepe sa fiarba se aleg bucatile de creier  si se pun la fiert in apa sarata pentru cateva minute. Cand incep sa se stranga si sa se formeze ca niste gogosele se scot si se lasa la scurs.

        Se bat ouale si se sareaza si pipereaza.Se pregateste faina pe o farfurie intinsa.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se trec bucatile de creier prin faina,apoi prin ou si iar prin faina si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Se serveste cald cu piure de cartofi sau alte garnituri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu