PASCA
Ingrediente pentru aluat:
- 2 oua,
- 200 g zahar,
- 200 g unt la temperatura camerei(un pachet,de preferat de 80% grasime),
- 40 g cacao neagra,
- 300 g faina,
- 1 plic praf de copt,
- un praf de sare.
Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu sarea si jumatate din cantitatea de zahar, galbenusurile se freaca cu sarea si se adauga la bezea. Se mixeaza untul moale cu restul de zahar pana devine o crema spumoasa, se amesteca totul si se adauga putin cate putin faina, cacaoua si praful de copt cernute. Se unge tava de 26 cm, se imbraca cu hartie de copt si se intinde aluatul moale. Se coace la foc potrivit in jur de 20 de minute pana incepe sa se intareasca putin.
Pentru umplutura avem nevoie de:
- 600 g branza dulce de vaci,
- 200 ml smantana dulce pentru frisca,
- 100 g smantana grasa,
- 180 g zahar,
- 4 oua,
- 100 g ciocolata alba(o tableta),
- 50 g unt la temperatura camerei,
- 40 g amidon,
- 2 plicuri zahar vanilat.
Se mixeaza bine toate ingredientele, ciocolata se topeste la bain-marie cu smantana dulce, ouale se mixeaza cu zaharul tos si cel vanilat se adauga amidonul, untul moale, smanatana grasa, branza si ciocolata topita .Tot acest amestec se adauga peste compozitia semicoapta din tava si se mai tine la cuptor in jur de o ora la 180 de grade. Se lasa la racit in tava, la cuptor va creste frumos insa se va mai lasa putin dupa ce va fi scoasa. Deosebit de buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu