marți, 13 noiembrie 2012

PRAJITURA FOI CU CREMA CARAMEL

         Se face un aluat din: 3 oua care freaca cu 9 linguri de zahar,9 linguri de ulei de floarea soarelui,un praf de sare ,o lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie sau otet si faina cat sa se formeze un aluat mai consistent.Se coc pe fundul tavii mari de aragaz 4 foi.Tava trebuie tapetata cu faina.
        Pentru crema se topeste in jur de 300 g de zahar si cand e caramelizat se adauga 1 litru de lapte dulce fiert in prealabil,se pune fierbinte si se fierbe in continuare pana se topeste caramelul. Separat se desfac cam 5 linguri de amidon cu lapte rece si se amesteca cu 5 galbenusuri ,se adauga la laptele care fierbe,se lasa la  foc mic pana se ingroasa.Cand crema s-a racit am adaugat 200 de grame de unt .
Se monteaza ca in foto si se pudreaza cu zahar.Se lasa peste noapte si apoi se taie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu