marți, 13 noiembrie 2012

PLACINTA DE DOVLEAC


               Ingrediente pentru aluat:

  • 200 ml apa,
  • 100 ml ulei,
  • sare,
  • faina cat cuprinde pentru a forma un aluat moale si nelipicios.
          Mai avem nevoie de 1 kg de dovleac pentru placinta,care este mai dulce la gust ca alte specii de dovleac,este acel in forma de para si cu coaja portocalie.Se rade si se pune intr-o cratita la calit cu cateva linguri de zahar,trebuie gustat si potrivit in functie de gustul fiecaruia.Se lasa la calit in jur de 15-20 de minute din momentul in care a inceput sa fiarba la foc foarte mic.La final se adauga scortisoara pudra,in jur de o lingurita si o fiola de vanilie.
       Se amesteca totul ingredientele pentru aluat se framanta bine,se infoliaza si se lasa pentru 2 ore la frigider. Se imparte in 3 si se intind foi subtiri.Se aseaza pe tava unsa cu unt prima foaie, dupa care se adauga jumatate din dovleacul calit,iar o foaie si dovleacul ramas.Se aseaza si ultima foaie de aluat si se coace in jur de 40 de minute la foc potrivit.Se taie bucati potrivite si se pudreaza cu zahar farin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu