joi, 5 februarie 2015

TORT TREI CIOCOLATE

           Acest tort este format dintr-un blat umed de cacao si trei straturi de crema de ciocolata.
           Avem nevoie de o tava de 20/30 cm in care se va coace blatul si se va monta tortul la final. Asadar, incepem cu blatul umed de cacao pentru care avem nevoie de:
  • 2 oua,
  • 240 ml iaurt,
  • 240 ml cafea ceva mai concentrata,
  • 120 ml ulei de floarea soarelui,
  • sare,
  • 175 g faina,
  • 400 g zahar,
  • 80 g cacao neagra,
  • 3 lingurite praf de copt.
      Ingredientele uscate se cern si se amesteca cu cele lichide.Se mixeaza circa 4-5 minute se se torn in tava tapetata cu hartie de copt. Compozitia este una mai lichida, care se coace la 180 de grade circa 40-45 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
      Se trece la pregatirea cremelor unde avem nevoie de:
pentru crema alba : 200 g ciocolata alba, 200 g frisca lichida,un plic gelatina.
pentru crema de ciocolata cu lapte:200 g ciocolata cu lapte,200 g frisca lichida,1 plic gelatina.
pentru crema de ciocolata amaruie :200 g ciocolata amaruie,200 g frisca lichida,un plic gelatina.
      Ciocolata se rupe bucati,se pune intr-un vas cu fundul gros pe foc foarte mic impreuna cu frisca si se amesteca continuu pana se topeste.Se lasa la frigider cateva ore pana se raceste foarte bine,se mixeaza pana ce devine mai consistenta dar nu tare, trebuie sa curga si atunci se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet. Asa se procedeaza cu fiecare din cele 3 creme.
      Montarea tortului incepe prin imbracarea tavii cu o folie de plastic, se toarna crema de ciocolata alba,se baga la frigider pana se intareste, se aseaza deasupra crema de ciocolata cu lapte,iar la frigider pana se intareste si,la final, crema de ciocolata amaruie. Dupa circa 10 minute de stat la frigider se aseaza blatul umed de cacao. Se lasa tortul circa 2 ore la frigider si se rastoarna pe platou cu tot cu folie care se desprinde usor. Se poate orna cu fructe din compot trecute prin jeleu, cu glazura de ciocolata sau se poate lasa simplu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu