Pentru foi avem nevoie de:
Intr-un vas mai mare se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana devin spumoase si zaharul este topit,se adauga uleiul si se mai mixeaza un minut. Se adauga laptele, vanilia si faina cu praful de copt cernute si se amesteca bine totul. Aceasta compozitie se pregateste de 2 ori separat. Se toarna compozitia in tava si se coace circa 15 minute pana incepe sa se intareasca putin. In acest moment se toarna compozitia de mere pregatita astfel: 8 mere se rad si se calesc pe foc cu 4 linguri de zahar si scortisoara dupa gust. Se intinde compozitia bine deasupra blatului si peste se toarna a doua tura de compozitie. Se coace circa 45 minute la 180 de grade. Se poate pudra cu zahar farin.
- 2 oua,
- 9 linguri de zahar,
- 9 linguri de ulei,
- 9 linguri de lapte,
- 12 linguri de faina,
- 1 plic praf de copt,
- un praf de sare,
- vanilie.
Intr-un vas mai mare se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana devin spumoase si zaharul este topit,se adauga uleiul si se mai mixeaza un minut. Se adauga laptele, vanilia si faina cu praful de copt cernute si se amesteca bine totul. Aceasta compozitie se pregateste de 2 ori separat. Se toarna compozitia in tava si se coace circa 15 minute pana incepe sa se intareasca putin. In acest moment se toarna compozitia de mere pregatita astfel: 8 mere se rad si se calesc pe foc cu 4 linguri de zahar si scortisoara dupa gust. Se intinde compozitia bine deasupra blatului si peste se toarna a doua tura de compozitie. Se coace circa 45 minute la 180 de grade. Se poate pudra cu zahar farin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu