joi, 15 ianuarie 2015

NEGRESA CU NUCI

Ingrediente pentru tava de 20/30 cm:
  • oua,
  • 4 linguri faina,
  • 6 linguri zahar,
  • 100 ml ulei,
  • un praf de sare,
  • un pliculet praf de copt,
  • 2 linguri cacao neagra,
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 5 linguri lapte dulce,
  • 150 g miez de nuca.
         Se mixeaza ouale intregi cu sarea si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, se adauga uleiul, faina, praful de copt si cacao cernute si se amesteca cu paleta pana se omogenizeaza compozitia. Ciocolata se topeste pe abur cu cateva linguri de lapte si se adauga la compozitia de oua. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt circa 25 de minute la 180 de grade. Dupa primele 15 minute se presara deasupra nucile tocate grosier. Trebuie sa fie putin umeda la mijloc si usor uscata pe deasupra.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu