duminică, 14 aprilie 2013

PAELLA



                                                Paella de pui si costite de porc


         Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 700 g coasta proaspata de porc,
  • o jumatate de pui taiat bucati mai mici,
  • 1 ardei rosu,
  • 2-3 rosii mari date prin razatoare,
  • 3 catei de usturoi,
  • 500 g orez cu bob rotund,
  • 1,5 l supa de pui,spaniolii il numesc ,,caldo,,,
  • sofran sau colorant alimentar,merge si curcuma,
  • 200 g fasole verde pastai sau mazare,
  • boia dulce de ardei,
  • sare,
  • ulei de masline pentru prajit.

        Se prajesc in cateva linguri de ulei de masline costitele de porc proaspete si cand sunt aproape gata se adauga bucatile de pui si se lasa sa se rumeneasca frumos impreuna.Se adauga un ardei gras rosu taiat patrate destul de mari si fasolea pastai dupa  7-8 minute  se pun si 3 catei de usturoi tocati, si rosiile tocate foarte marunt sau date prin razatoare.Se lasa asa pe foc cam 10 minute cu atentie la usturoi sa nu se arda.De preferat este sa se adauge supa de pui strecurata daca nu apa cam dublu si jumatate fata de cantitatea de orez.Dupa ce au mai fiert in jur de 20 de minute se adauga orezul,sarea si sofranul .
         Se lasa la fiert pana e gata orezul si toata supa este absorbita.Nu se mai mesteca in paella, doar se misca sa nu se lipeasca.Orezul trebuie sa fie fiert, sa se aleaga,sa nu fie cleios.Eu am pus si 2 lingurite de boia de ardei in acelasi timp cu rosiile tocate marunt.Fac de ceva vreme aceasta reteta si cantitatile le pun din ochi.
      La aceasta reteta este foarte important ca sa fie foarte bine prajita carnea,in momentul in care se adauga supa sa isi lase toate savoare si sa dea gust orezului.Chiar daca si carnea isi lasa putina grasime nu trebuie sa ne zgarcim la ulei.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu