miercuri, 9 octombrie 2013

PASTA DE ZAHAR

     
              Avem nevoie de 10 grame gelatina care se pune la bain marie cu 6 linguri de apa,se mesteca contiuu,cand s-a topit gelatina,se adauga 1 lingura ulei de palmier si 2 linguri miere de albine. Acest amestec se toarna peste zaharul pudra cernut,in jur de 500 de grame poate chiar mai mult.Se amesteca repede incepand din centru pana se absoarbe zaharul si devine foarte pastos. Atunci se rastoarna pe masa tapetata cu mult zahar si se framanta cu mana pana devine o pasta nelipicioasa dar elastica.Asadar,in nici-un caz gelatina sa nu atinga punctul de fierbere, trebuie sa fie calduta cat sa se topeasca.Trebuie sa se manevreze repede pentru ca pasta devine lipicioasa.Eu folosesc aceasta pasta pentru acoperit torturi,pentru realizat flori si diverse figurine. Am facut pasta si cu unt insa e mult mai elastica cu ulei de palmier.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu