joi, 17 aprilie 2014

SARMALE TRADITIONALE IN FOI DE VARZA MURATA

        La capitolul sarmale s-au scris multe si se vor mai scrie.Nu am o reteta ,,speciala,, dupa care ma ghidez si nici nu folosesc diverse ,,imbunatatiri,, incerc sa merg pe cat mai simplu si sa obtin gustul autentic al sarmalelor.
        Asadar,avem nevoie de:

  • 1,5 kg carne tocata de porc si vita,
  • 200 g orez,
  • 3 cepe potrivite,
  • frunzele de la o varza murata mare,
  • 100 g pasta de tomate,
  • 2 crengute de cimbru,
  • sare si piper macinat,
  • boabe de piper,
  • 200 g afumatura.
          Varza se spala,se scurge bine de apa si se aleg frunzele care se portioneaza pentru impaturit. Cotorul verzei se toaca marunt si se lasa deoparte.          
          Se curata cepele si se toaca marunt.Orezul se spala in mai multe ape.Intr-un vas incapator se pune carnea,se sareaza si pipereaza,se adauga ceapa tocata si orezul si se amesteca foarte bine totul cu mana.Aceasta este compozitia pentru umplut foile de varza.Nu calesc ceapa si nu adaug in compozitie pasta de tomate.Dupa ce s-au umplut sarmale potrivite de marime se aseaza in cratita sau in alt vas(eu prefer vasul roman) astfel:varza murata tocata marunt, felii de afumatura taiate subtiri,crengute de cimbru si sarmale asezate pe randuri.Se imprastie piper boabe si se pregateste o solutie de apa cu pasta de tomate,care se amesteca bine pentru dizolvarea pastei si care se toarna peste sarmale.Lichidul trebuie sa acopere sarmale.Se fierb la foc mic pentru circa 1 ora si jumatate sau se baga la cuptor pentru cel putin 2 ore.
         



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu