De aceasta prajitura mi-a spus o prietena si am cautat sa gasesc reteta.M-am dezumflat putin cand am citit cat e de putin lucrata si mi-am permis sa ii inlocuiesc crema de ciocolata din comert cu o crema de ciocolata de 70% cacao si frisca dulce topite la baine marie.
Ingrediente pentru o tava mare de cozonac:
- o cana de nuci,
- 3 albusuri,
- 2 linguri de faina,
- 3 linguri de zahar,
- 3 linguri de nuci pisate,
- un praf de sare,
- 1/2 lingurita praf de copt,
- 1 lingurita de unt.
Ingrediente pentru creme:
-crema de ciocolata: 100 g ciocolata si 150 ml frisca dulce lichida.
-crema cu frisca: 150 ml frisca dulce lichida,3 galbenusuri,3 linguri de zahar,1 lingura de apa.
-strat de biscuiti:150 g biscuiti normali,un pahar capuccino.
Crema de ciocolata se face din 100 g ciocolata cu concentratie mai mare de cacao si 150 ml de frisca dulce lichida care se pun la baine marie la topit.Se aseaza peste blatul cu nuci si se acopera cu un strat de biscuiti inmuiati in capuccino.
Pentru crema de deasupra se bate 150 ml frisca lichida.Separat se freaca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si o lingura de apa si se pun la baine marie pana se ingroasa.Cand este gata se da la rece si ulterior de amesteca cu frisca batuta.Cu aceasta crema se imbraca toata prajitura. Pe deasupra se poate rade carlionti de ciocolata sau se pudreaza cu cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu